حقیقت پنهان در کاشی کار Exposured
پس از پایان تراشیدن رنگ خشک شده، مقدار کمی از لاک پاک کن را روی کاشی بمالید. ولی متأسفانه در نوسازیهای دهه ۱۳۷۰، کاشی کاریهای آن به بهانه افزایش بهداشت حمام کنده و از نو کاشی کاری میشود. این خانه از آثار قدیمی و تاریخی لنگرود و نماد این شهر است و متعلق به خاندان منجم باشی است که با روی کار آمدن آقامحمدخان قاجار در گیلان صاحب نام و عنوان شدند و همچنین سالن و تزئینات این خانه نمونهای از هنر معماری گیلان در دوره قاجار است. از میان آثار فراوان آجری این دوره میتوان به پتکانه سازیهای گلچین دار مسجد ورامین، مسجد کبیر یزد و همچنین کاربرد مقرنسهای آجری در محراب صفه شاگرد در مسجد جامع اصفهان اشاره کرد. شاردن همچنین مینویسد که در آن زمان دو گروه قاری قرآن به صورت ۲۴ ساعته بر گور این دو پادشاه، قرآن تلاوت مینمودهاند. آن گونه که تصاویر قدیمی از این پل نشان میدهد، به جز حمل بار به وسیله قایقهای محلی، سالانه مسابقه «نو دنبال رانی» از زیر پل تا مرداب لنگرود انجام شده است.
بعدها، پیتر هاجسون به پتانسیل آن به عنوان یک وسیله بازی کودکانه پی برد و آن را به عنوان "سیلی پوتی" بستهبندی کرد. در این خصوص نماینده مردم شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی ایران نیز در آستانه ثبت جهانی این شهر تأکید به نصب مجدد این مجسمه کرد. در بازار این شهر سبزیهای محلی به وفور یافت میشود. خانه منجم باشی مربوط به دوره قاجار است و در لنگرود، روبروی اداره برق و سبزه میدان واقع شدهاست. منجم باشی بزرگ این حمام را تنها برای خاندان خود و اعیان ساخته بود و تنها دو روز در هفته یعنی روزهای شنبه و چهارشنبه مردم عادی هم میتوانستند از این حمام استفاده نمایند. مردان و زنان هنرمند لنگرودی با استفاده از موادی چون چوب، نخ، پارچه و فلز محصولاتی تولید میکنند که علاوهبر زیبایی، کیفیت بسیار مناسبی هم دارند. بر اساس خشتنوشتههای کشف شده در تخت جمشید در ساخت این بنای با شکوه معماران، هنرمندان، استادکاران، کارگران، زنان و مردان بیشماری شرکت داشتند که علاوه بر دریافت حقوق از مزایای بیمه کارگری نیز استفاده میکردند. در آن زمان ناحیهٔ پارس پوشیده از باغهای مصفا بود و نقوش متعدد درختان سرو که بر روی پلکانهای تخت جمشید حجاری شده نشان میدهد که کاخهای مزبور در محوطهٔ باغها و درختزارهای پهناور واقع شده بوده است؛ همچنین نخستین باغ ایرانی بهدستور کوروش بزرگ و در پاسارگاد ساخته شد.
قلهی تایی پوشته در پرشکوه سراسر پوشیده شده از مرکبات و چای است. بلندیهای ملاط پوشیده از بوتههای چای است و همواره سرسبز است. ملاط خاستگاه گردشگران طبیعت و منطقه توریستی واقع در لنگرود است. ↑ «حمایت از تولیدات صنایع دستی تجاری و فناورانه در مهدیشهر». ↑ ۲۴۷٫۰ ۲۴۷٫۱ خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): کرمانشاه رتبه پنجم تولید گندم کشور را دارد، نوشتهشده در ۳۰ مرداد ۱۳۹۸؛ بازدید در ۸ شهریور ۱۴۰۰. ↑ ۳۱۰٫۰ ۳۱۰٫۱ ایرانکالا: چوب حراج به معادن قیر طبیعی گیلانغرب، نوشتهشده در ۲۴ تیر ۱۳۹۷؛ بایگانیشده در ۶ سپتامبر ۲۰۲۱ توسط Wayback Machine بازدید در ۱۵ شهریور ۱۴۰۰. لنگرود دارای تالاب کیاکلایه و استخر طبیعی پارک فجر است. تالاب زیبا و طبیعی کیاکلایه با انواع پرندگان دریایی و بوستان تفریحی فجر که در قسمتی از تالاب ایجاد گردیده است، یکی از دیدنیترین مکانهای شهر است. هوآشان، بهعنوان یکی از کوههای مقدس تائوییسم در چین، با چشماندازهای طبیعی بینظیر و میراث تاریخی و فرهنگی غنی شناخته میشود. بقعه سید گلسرخ در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۶۶۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. این بنا در ۱۳۱۳ه.خ به شمارهٔ ۲۲۳ به ثبت آثار ملی رسید.
قرارگیری این پل در بافت مرکزی شهر از یک سو و نزدیکی به بازار اصلی لنگرود و بقعه میراثی آقا سید حسین از سوی دیگر و نزدیکی به باغ ملی و عمارت منجم باشی و حمام میراثی فشکالی محله، یک مجموعه تاریخی بهم پیوسته را ایجاد کرده است. پنجرههای چوبی با ارسی های زیبای این بنا و کاشیهای دوره قاجار عمارت هنوز جذابیت خاصی به این عمارت میدهد. این حمام از معدود حمامهای دوره قاجار است که به لحاظ استحکام وضعیت خوبی دارد. رودخانه لنگرود، عمق و وسعت زیادی داشته و آب آن با جریانی آرام از بسیاری از محلات قدیمی لنگرود عبور کرده و در چمخاله به دریای خزر میریزد. دسترسی این شهر به کوههای سرسبز لیلاکوه و دریای خزر، بافت بومی بازار و رودخانهای که از میان این شهر رد میشود و همینطور فرهنگ مهماننوازی مردمان این شهر، لنگرود را تبدیل به شهری توریستی کرده است. منطقه آبچالکی در ارتفاعات ملاط که به بام لنگرود شهرت دارد و به جلگه لنگرود، دریای خزر و بخشهایی از شهر رودسر و لاهیجان مشرف است. ملاط این پل از آهک و ساروج بوده و دهانههای فراخ پل امکان تردد کشتیها را در قدیم فراهم کرده بود.
در اینجا بیشتر به بررسی وب سایت کاشی شیرکوه یزد.